The Reflections of West Creek

Project Summary

Reflections at West Creek is the residential component of the adjacent Towne Center West mixed use project.  With emphasis on richness of life, preliminary vision studies showcased a Community Center/pool complex, pocket parks, a pedestrian walkabout, and diverse combinations of unique plant materials.  These concepts evolved into a successful, functional, yet lush and lavish award winning community.

One aspect of this design that challenged grading and layout objectives was pool connectivity with the clubhouse and outdoor celebration terrace.    Our landscape architects collaborated to skirt a multitude of underground utilities and limited space to devise a plan that has strong connectivity with outdoor amenities.

Reflections at West Creek serves as a model for Timmons Group’s comprehensive integration of landscape architecture with engineering, architecture, lighting and irrigation design to achieve dynamic product applications.